Kolacja Dziś: Ciasto Ryżowe Pieczone

Kolacja Dziś: Ciasto Ryżowe Pieczone
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 603 kalorie, 11g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 47 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, sos sojowy, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: smażone ciasto ryżowe z sosem Gochujang, Dziś Kolacja: Ryż Z Okrą, oraz Kolacja: Zielony ryż z pistacjami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni cast-ion na średnim ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie brązowieć, o 10 protokół. Doprawić solą i zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż bogato karmelizowany, o 30 minut dłużej. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby zapobiec spalaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Przełożyć ugotowaną cebulę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Tymczasem, zrobić sos Smoka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Połączyć wodę z cukrem w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Stale mieszaj, aż cukier się rozpuści, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Ostudzić przez minutę, następnie mieszać w ssamjang aż do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezonowana Pasta SojowaSezonowana Pasta Sojowa
7
Dodaj soję, ocet sherry i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8
W przypadku ciast ryżowych wlej mirin i bulion do dużego rondla o grubym dnie i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniej wysokości i gotować, aż lekko zgęstnieje, o dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Azjatyckiej Pasty Z Czerwonej Fasoli1 Szklanka Azjatyckiej Pasty Z Czerwonej Fasoli
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodaj sos red dragon, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż błyszczące i grube, o sześć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Dodać prażoną cebulę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Tymczasem Wyczyść żelazną patelnię i wróć do pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
12
Dodaj dwie łyżki oleju rzepakowego i podgrzać na średnim ogniu, aż zacznie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
13
Dodać placki ryżowe i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, aż jasnobrązowy ze wszystkich stron, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Azjatyckiej Pasty Z Czerwonej Fasoli1 Szklanka Azjatyckiej Pasty Z Czerwonej Fasoli
14
Wrzucić ciasta ryżowe z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Azjatyckiej Pasty Z Czerwonej Fasoli1 Szklanka Azjatyckiej Pasty Z Czerwonej Fasoli
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
15
Dekoruj sezamem i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn