Kminek na zielonym ryżu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj korzenia kminku na zielonym ryżu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 40g białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz oliwę z oliwek, wodę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony Biały okoń morski z pijanymi ziemniakami i ryżem kminkowym, Guacamole z tortillami z kminkiem, oraz Kanapki Z Sumem Z Kminkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°.
W rondlu 2-ćwiartkowym zagotować wodę, następnie dodać ryż, cebulę, czosnek, liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Wróć do wrzenia, przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotuj, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, 15 do 17 minut. Puch ryżu widelcem i odstawić, pokryte, 5 minut. Wymieszać z ziołami tuż przed podaniem.
Filety osuszyć i posypać kminkiem oraz solą i pieprzem do smaku z obu stron.
Rozgrzać olej w dobrze przyprawione 10-calowy patelni żeliwnej na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear filety aż rumiane na 1 stronie, o 5 protokół. Obróć filety i umieść patelnię w piekarniku. Pieczone filety w górnej trzeciej części piekarnika, aż tylko gotowane przez, 6 do 8 protokół.
Wymieszać bulion, sok, melasę i skrobię kukurydzianą na małej patelni i gotować na wolnym ogniu, ubijając, aż lekko zgęstnieje, 4 do 5 minut. Połówki każdego fileta w poprzek i podawać na ryżu. SOS łyżka nad i wokół ryby.
Każda porcja, w tym ryż, około 301 kalorii i 4 gramy tłuszczu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.