Kluczowe kotleciki jagnięce z limonką i glazurowaną marchewką

Kluczowe kotleciki jagnięce z limonką i glazurowaną marchewką
Kotleciki jagnięce Key Lime z glazurowaną marchewką to przepis bezglutenowy i przyjazny dla dietetyków, składający się z 4 porcji. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, soku z limonki, bulionu z kurczaka i soli koszernej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 51%. Spróbuj glazurowanego chleba limonkowego, kotletów wieprzowych w glazurze z marchewką i pieczonych pączków limonkowych {Key Lime Blog Party}, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Rozpuść cukier z 1 łyżką wody w średnim rondlu i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając patelnią, aż powstanie złoty karmel, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj sok z limonki, zagotuj i pozwól, aby cukier rozpuścił się w sosie, aż zredukuje się o połowę, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodaj bulion i gotuj, aż jego objętość zredukuje się do 2/3 szklanki, około 3 minuty. Doprawić 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Gotuj marchewki na parze na zadaszonym stojaku nad wrzącą wodą, aż będą miękkie, około 15 minut. Wymieszaj 3 łyżki stołowe gastrique z limonki i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wymieszaj marchewkę z 1 łyżką masła, przyprawionym żołądkiem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Wymieszaj kolendrę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Natrzyj równomiernie mieszankę przypraw jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
6
Rozpuść pozostałą 1 łyżkę masła na dużej, ciężkiej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Obsmaż jagnięcinę z dwóch stron, aż się zrumieni, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż jagnięcina będzie średnia, od 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Odstaw jagnięcinę na 10 minut przed podaniem z marchewką i pozostałym żołądkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWielkanoc
Magazyn