Kluczowe kotleciki jagnięce z limonką i glazurowaną marchewką
Kotleciki jagnięce Key Lime z glazurowaną marchewką to przepis bezglutenowy i przyjazny dla dietetyków, składający się z 4 porcji. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, soku z limonki, bulionu z kurczaka i soli koszernej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 51%. Spróbuj glazurowanego chleba limonkowego, kotletów wieprzowych w glazurze z marchewką i pieczonych pączków limonkowych {Key Lime Blog Party}, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Rozpuść cukier z 1 łyżką wody w średnim rondlu i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając patelnią, aż powstanie złoty karmel, około 10 minut.
Dodaj sok z limonki, zagotuj i pozwól, aby cukier rozpuścił się w sosie, aż zredukuje się o połowę, około 5 minut.
Dodaj bulion i gotuj, aż jego objętość zredukuje się do 2/3 szklanki, około 3 minuty. Doprawić 1/2 łyżeczki soli.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Gotuj marchewki na parze na zadaszonym stojaku nad wrzącą wodą, aż będą miękkie, około 15 minut. Wymieszaj 3 łyżki stołowe gastrique z limonki i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wymieszaj marchewkę z 1 łyżką masła, przyprawionym żołądkiem i natką pietruszki.
Wymieszaj kolendrę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Natrzyj równomiernie mieszankę przypraw jagnięciną.
Rozpuść pozostałą 1 łyżkę masła na dużej, ciężkiej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Obsmaż jagnięcinę z dwóch stron, aż się zrumieni, około 2 minuty z każdej strony.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż jagnięcina będzie średnia, od 20 do 25 minut.
Odstaw jagnięcinę na 10 minut przed podaniem z marchewką i pozostałym żołądkiem.