Klopsiki Słodko-Kwaśne
Ten przepis służy 30 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej kukurydziany, jajko, sos chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Słodko-kwaśne klopsiki (orientalne słodko-kwaśne klopsiki), Klopsiki słodko-kwaśne, oraz Klopsiki Sweet ' n ' Sour.
Instrukcje
Do klopsików: wymieszać wieprzowinę, kasztany wodne, jajko, bułkę tartą i sól w średniej misce. Kształt na 1-calowe klopsiki; odstawić. Do sosu: gotować zieloną cebulę w oleju na dużej patelni, często mieszając, przez 1 do 2 minut. Zmiksuj w bulionie, syropie kukurydzianym, sosie chili, occie i imbirze.
Dodać klopsiki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. Dusić 15 minut.
Usuń klopsiki z łyżką szczelinową. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; delikatnie gotować sos 6 do 9 minut lub aż zgęstnieje. Polać sosem klopsiki.
Podawać z kostkami koktajlowymi.