Klopsiki i sos
Przepis klopsiki i sos można zrobić w około 40 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 292 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Za $2.11 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten sos. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i weź pół na pół śmietanki, bulion wołowy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowity wynik spoonacular 40%. Spróbuj Pedały z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym), Pedały z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym), oraz Klopsiki i sos dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce ubij jajko, mleko, skrobię kukurydzianą, cebulę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i imbir.
Dodaj wołowinę; dobrze wymieszaj. Kształt do 1-1 / 2-in. klopsiki. (
Mieszanina będzie bardzo miękka. Aby ułatwić kształtowanie, często płucz ręce zimną wodą.)
Na dużej patelni na średnim ogniu zrumień klopsiki na maśle, po połowie, przez około 10 minut lub do momentu, gdy przestaną być różowe.
Usuń klopsiki do ręczników papierowych, aby odsączyć, rezerwując 1 łyżkę stołową na patelni.
Do sosu dodaj masło do kapania. Dodać mąkę.
Dodaj bulion i mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem. Włóż klopsiki na patelnię; podgrzej na niskim poziomie.
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki.