Klopsiki
Ten przepis służy 20. Jeśli 55 centów za porcję spada w budżecie, klopsiki mogą być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajko, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Klopsiki z kurczaka do Spaghetti i klopsików, oraz Słodko-kwaśne galaretki klopsiki AKA galaretki klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni ustawionej na średnim ogniu. Gotować cebulę i czosnek, aż zmiękną, ale nie rumiane.
Ostudzić i przełożyć do dużej miski. Wycisnąć nadmiar mleka z chleba i dodać chleb do miski.
Dodaj wołowinę, jajko, oregano, kolendrę, kminek, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę cytrynową, sól i pieprz.
Wymieszać ręcznie do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformować w małe klopsiki, po około 1 uncji każda.
Podgrzać pozostałe 1/4 oleju szklanki na dużej patelni na średnim ogniu. Pokroić klopsiki w mąkę i smażyć na złoty kolor.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Ułożyć na półmisku i udekorować klinami cytryny i rozdartymi liśćmi mięty.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.