Klonowy Pecan Pie
Maple Pecan Pie może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Mieszanka jaj, masło, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Przepis ten zachwycił 3345 osób. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Klon i tosty Pecan Pie z Klon bitą śmietaną, Klonowy Pecan Pie, oraz Klonowy Pecan Pie.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 F.
Mąkę wrzucić do robota kuchennego z masłem i 1/2 łyżeczki soli morskiej. Proces, aż mieszanina przypomina grubą mączkę kukurydzianą, a następnie powoli wlewać zimną wodę przez rurkę podajnika, aż ciasto się połączy.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą. Naciśnij go, aby utworzyć gruby dysk o grubości około 2 cali, a następnie rozwałkuj dysk do równej grubości 1/8 cala.
Delikatnie umieść ciasto na patelni z tartą lub ciastem, a następnie wciśnij. Jeśli pracujesz z patelni tart, odciąć nadmiar skorupy, a jeśli używasz patelni ciasto, zacisnąć krawędzie skorupy.
Ustaw skorupę w zamrażarce około 15 minut, aż będzie jędrna.
Wyciągnij skórkę z zamrażarki, a następnie posyp posiekane orzechy pekan równomiernie na dnie skorupy. Następnie ułóż połówki orzechów pekan na posiekanych orzechach pekan.
Ubić cukier klonowy, syrop klonowy, roztopione masło, jajka, sól morską i bourbon do uzyskania jednolitej masy, a następnie wlać mieszaninę do orzechów pekan.
Ułóż niepakowane ciasto na obramowanej blasze do pieczenia, a następnie przenieś do piekarnika.
Piec do nadzienia ptysie, o 45 protokół. Następnie wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem i podaniem.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez, Tawny Port
Pecan Pie świetnie komponuje się z Maderą, Pedro Ximénez i Tawny Port. Słodkie, orzechowe ciasto orzechowe zasługuje na wino, które pasuje-wszystkie te wina deserowe mają odpowiednią słodycz i orzechowe nuty. Jedno wino, którego możesz spróbować to Ashbrook Estate Verdelho. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Ashbrook Estate Verdelho]()
Ashbrook Estate Verdelho
Żywy, nieskazitelny styl Verdelho z nutami aromatów owocowych na nosie, z tropikalnymi owocowymi smakami i nutami przypraw na podniebieniu. Wino pozostaje skoncentrowany i kończy ostry i wytrawny, ale ma mocną i orzeźwiającą długość, która sprawia, że to wino jest idealnym akompaniamentem do pikantnych, pełnych smaku potraw. Słynie z naturalnej kwasowości, ta odmiana pięknie się starzeje. Cellaring przez ponad pięć lat nagradzał złożonymi przyprawami i wiciokrzewem oraz rozwijaniem orzechowych i smakowitych postaci.