Klonowo-orzechowe lody z cynamonowymi chipsami
Klonowo-orzechowe lody z cynamonowymi chipsami to Wegetariańskie deser. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cukru, waniliowy jogurt grecki, mielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, Klonowo-orzechowe lody z boczkiem kandyzowanym, oraz Pekan Cynamon Rodzynki Chipsy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj obie strony tortilli masłem.
Połączyć cukier i cynamon w misce; posypać równomiernie po obu stronach tortilli.
Każdą tortillę pokroić na 8 klinów.
Umieść kliny tortilla na dużej blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 8 minut lub do chrupkości.
Jogurt i syrop Połącz w misce. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki jogurtu do każdego z 4 misek; top każdy z 2 łyżeczki pekan.
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.