Klon-glazurowany łosoś z salsą ananasową

Klon-glazurowany łosoś z salsą ananasową
Klon-glazurowany łosoś z ananasem Salsan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. 171 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz sól, cukier, marynowany pieprz jalapeno i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Klon-Glazurowany Łosoś Z Salsą Ananasową, Klon Południowo-Zachodni glazurowany łosoś z salsą ananasową, oraz Klon-glazurowany łosoś z ananasem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filety z łososia umieścić w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Połącz składniki marynaty w niereaktywnej misce lub miarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zalać marynatą filety i przechowywać w lodówce od 1 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
4
W koszu grillowym rozpylonym sprayem do gotowania, grilluj łososia, skórkę w dół, na gorących węglach. Flip po 2 do 3 minut i gotować przez kolejne 1 do 3 minut, lub do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać z łyżką salsy ananasowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
6
Umieść wszystkie składniki w małym, niereaktywnym rondlu. Dusić na małym ogniu przez około 5 minut. Super. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn