Kliny Ze Słodkich Ziemniaków (Kumara)
Kliny ze słodkich ziemniaków (Kumara) wymagają ok. 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, musztardę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kliny Kumara (słodkie ziemniaki) z musztardą i jogurtem limonkowym, Kumara (Słodkie Ziemniaki ) I Paszteciki Ryżowe, oraz Pikantna Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków / Kumara.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Skropić średnią blachę do pieczenia olejem roślinnym.
W dużej, zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, paprykę, musztardę w proszku, sól i pieprz.
Umieść kliny słodkich ziemniaków w torbie i wrzuć do płaszcza.
Ułóż powlekane kliny słodkich ziemniaków na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec 20 do 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż rumiane i chrupiące.