Klasyczne włoskie klopsiki z indyka

Klasyczne włoskie klopsiki z indyka
Klasyczne włoskie klopsiki z indyka to śródziemnomorskie danie główne. Za 3,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 649 kalorii, 43 g białka i 37 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork ma 674 fanów. Jeśli masz pod ręką pomidory, oregano, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 93%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także klasyczne włoskie klopsiki z indyka, włoskie klopsiki z indyka i włoskie klopsiki z indyka.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Na klopsiki: W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, bazylię, pietruszkę, mleko, ketchup (jeśli używasz), koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, jajka, czosnek i cebulę. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać zmielony indyk i kiełbasę. Palcami delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aż dokładnie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
5
Używając 1-uncjowej miarki do ciastek lub małej gałki do lodów, uformuj mieszankę mięsną w kulki o średnicy 1 1/2 cala (22 do 24 klopsików).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
6
Ułóż klopsiki na grubej, nieprzywierającej blasze do pieczenia, zachowując odstępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż będzie ugotowane, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni z bokami o wysokości 2 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać czosnek, cebulę, sól i pieprz. Gotuj przez 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj 1/2 szklanki bazylii, kopru włoskiego, oregano i posiekane pomidory. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut. Dodaj pozostałą 1/4 szklanki bazylii. W razie potrzeby dostosuj przyprawę, dodając więcej soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Dodaj klopsiki do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu, aż klopsiki się podgrzeją, około 10 minut. W razie potrzeby rozcieńczyć sos bulionem z kurczaka, po 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Podawać razem z tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Składniki

454papryka habaneromielone ciemne mięso indyczemielone ciemne mięso indycze1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do sezonuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do sezonu1081 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka2kgsgałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia2largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej2warzywo (np. szpinak)drobno zmielone nasiona kopru włoskiegodrobno zmielone nasiona kopru włoskiego6papryka habaneroposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia6papryka habaneroposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia18papryka habaneroposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia18papryka habaneroposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3Duże goździkiczosnek, zmiażdżony i obranyczosnek, zmiażdżony i obrany1porcja startego parmezanuketchup, opcjonalnieketchup, opcjonalnie1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion drobiowy o niskiej zawartości sodu, opcjonalniebulion drobiowy o niskiej zawartości sodu, opcjonalnie541 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia1łyżka czerwony ocet winnycebula, drobno posiekana 1 łyżeczka soli koszernej, plus więcej do sezonowaniacebula, drobno posiekana 1 łyżeczka soli koszernej, plus więcej do sezonowania1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana2warzywo (np. szpinak)suszone oreganosuszone oregano50papryka habanerodrobno startego parmezanu, plus więcej do serwowaniadrobno startego parmezanu, plus więcej do serwowania15papryka habaneroposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska454papryka habaneroogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięteogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięte1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, w temperaturze pokojowejmleko pełne, w temperaturze pokojowej

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Giacomo Mori Chianti. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Giacomo Mori Chianti
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn