Klasyczne włoskie klopsiki z indyka

Klasyczne włoskie klopsiki z indyka
Klasyczne włoskie klopsiki z indyka to śródziemnomorskie danie główne. Za 3,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 649 kalorii, 43 g białka i 37 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork ma 674 fanów. Jeśli masz pod ręką pomidory, oregano, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 93%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także klasyczne włoskie klopsiki z indyka, włoskie klopsiki z indyka i włoskie klopsiki z indyka.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Na klopsiki: W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, bazylię, pietruszkę, mleko, ketchup (jeśli używasz), koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, jajka, czosnek i cebulę. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać zmielony indyk i kiełbasę. Palcami delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aż dokładnie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
5
Używając 1-uncjowej miarki do ciastek lub małej gałki do lodów, uformuj mieszankę mięsną w kulki o średnicy 1 1/2 cala (22 do 24 klopsików).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
6
Ułóż klopsiki na grubej, nieprzywierającej blasze do pieczenia, zachowując odstępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż będzie ugotowane, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni z bokami o wysokości 2 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać czosnek, cebulę, sól i pieprz. Gotuj przez 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj 1/2 szklanki bazylii, kopru włoskiego, oregano i posiekane pomidory. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut. Dodaj pozostałą 1/4 szklanki bazylii. W razie potrzeby dostosuj przyprawę, dodając więcej soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4
Dodaj klopsiki do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu, aż klopsiki się podgrzeją, około 10 minut. W razie potrzeby rozcieńczyć sos bulionem z kurczaka, po 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
Podawać razem z tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemielone ciemne mięso indyczemielone ciemne mięso indycze1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do sezonuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do sezonu1081 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka2kgsgałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia2largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej2Batoniki toffi Heathdrobno zmielone nasiona kopru włoskiegodrobno zmielone nasiona kopru włoskiego6opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia6opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia18opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia18opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3Duże goździkiczosnek, zmiażdżony i obranyczosnek, zmiażdżony i obrany11 łyżka suszonego oreganoketchup, opcjonalnieketchup, opcjonalnie1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion drobiowy o niskiej zawartości sodu, opcjonalniebulion drobiowy o niskiej zawartości sodu, opcjonalnie541 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia1łyżka czerwony ocet winnycebula, drobno posiekana 1 łyżeczka soli koszernej, plus więcej do sezonowaniacebula, drobno posiekana 1 łyżeczka soli koszernej, plus więcej do sezonowania1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano50opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedrobno startego parmezanu, plus więcej do serwowaniadrobno startego parmezanu, plus więcej do serwowania15opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięteogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięte11 łyżka suszonego oreganoDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, w temperaturze pokojowejmleko pełne, w temperaturze pokojowej

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Giacomo Mori Chianti. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Giacomo Mori Chianti
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn