Klasyczne włoskie klopsiki z indyka

Klasyczne włoskie klopsiki z indyka
Klasyczne włoskie klopsiki z indyka to śródziemnomorskie danie główne. Za 3,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 649 kalorii, 43 g białka i 37 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork ma 674 fanów. Jeśli masz pod ręką pomidory, oregano, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 93%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także klasyczne włoskie klopsiki z indyka, włoskie klopsiki z indyka i włoskie klopsiki z indyka.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Na klopsiki: W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, bazylię, pietruszkę, mleko, ketchup (jeśli używasz), koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, jajka, czosnek i cebulę. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać zmielony indyk i kiełbasę. Palcami delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aż dokładnie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
5
Używając 1-uncjowej miarki do ciastek lub małej gałki do lodów, uformuj mieszankę mięsną w kulki o średnicy 1 1/2 cala (22 do 24 klopsików).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
6
Ułóż klopsiki na grubej, nieprzywierającej blasze do pieczenia, zachowując odstępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż będzie ugotowane, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni z bokami o wysokości 2 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek, cebulę, sól i pieprz. Gotuj przez 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj 1/2 szklanki bazylii, kopru włoskiego, oregano i posiekane pomidory. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut. Dodaj pozostałą 1/4 szklanki bazylii. W razie potrzeby dostosuj przyprawę, dodając więcej soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Dodaj klopsiki do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu, aż klopsiki się podgrzeją, około 10 minut. W razie potrzeby rozcieńczyć sos bulionem z kurczaka, po 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Podawać razem z tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielone ciemne mięso indyczemielone ciemne mięso indycze1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do sezonuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do sezonu1081 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka2kgsgałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia2largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej2Batoniki toffi Heathdrobno zmielone nasiona kopru włoskiegodrobno zmielone nasiona kopru włoskiego61 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia61 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia181 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia181 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3Duże goździkiczosnek, zmiażdżony i obranyczosnek, zmiażdżony i obrany12 łyżeczki czosnku w proszkuketchup, opcjonalnieketchup, opcjonalnie1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion drobiowy o niskiej zawartości sodu, opcjonalniebulion drobiowy o niskiej zawartości sodu, opcjonalnie541 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia1łyżka czerwony ocet winnycebula, drobno posiekana 1 łyżeczka soli koszernej, plus więcej do sezonowaniacebula, drobno posiekana 1 łyżeczka soli koszernej, plus więcej do sezonowania1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno startego parmezanu, plus więcej do serwowaniadrobno startego parmezanu, plus więcej do serwowania151 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięteogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięte12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, w temperaturze pokojowejmleko pełne, w temperaturze pokojowej

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Giacomo Mori Chianti. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Giacomo Mori Chianti
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn