Klasyczne Puree Ziemniaczane
Klasyczne puree ziemniaczane to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 64 centów za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz śmietanę, sól koszerną, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Klasyczne Puree Ziemniaczane, Klasyczne Puree Ziemniaczane, oraz Klasyczne Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki obrać, pokroić w 1-calową kostkę i umieścić w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą. Gotować na wolnym ogniu przez 10 do 12 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku, a następnie zwrócić je do garnka.
W międzyczasie podgrzej mleko i masło w małym rondlu, aż masło się rozpuści.
Za pomocą ręcznego miksera, rozbić ziemniaki i przy niskiej prędkości powoli dodawać gorące mleko / mieszankę masła, aby ziemniaki bardzo kremowe.
Dodać śmietanę, 2 łyżeczki soli i pieprzu i ubić do połączenia.