Klasyczne Puree Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj klasycznych puree ziemniaczanego. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 141 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziemniaki russet, śmietana, mleko, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Klasyczne Puree Ziemniaczane, Klasyczne Puree Ziemniaczane, oraz Klasyczne Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 15 minut lub do miękkości.
Naciśnij ziemniaki przez młyn żywności lub Ziemniaków ricer do dużej miski.
Dodać masło, mieszając do rozpuszczenia. Wymieszać z mlekiem i pozostałymi składnikami.
Wskazówka: jeśli chcesz zrobić te tłuczone ziemniaki kilka godzin przed czasem, po prostu utrzymuj je w cieple nad podwójnym kotłem na bardzo małym ogniu. Pamiętaj, że może być konieczne dodanie odrobiny mleka przed podaniem, jeśli konsystencja stanie się zbyt gęsta.