Klasyczna Ryba Gefilte
Przepis klasyczny Gefilte ryby jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Ten przepis służy 26. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz posiłek z macą, poproś sprzedawcę ryb o zmielenie ryby. poproś go, aby zarezerwować ogony, do 4 jajek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ryba Gefilte, Pieczona Ryba Gefilte, oraz Przepis Na Ryby Gefilte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zarezerwowane kości, skórę i głowy ryb umieścić w szerokim, bardzo dużym rondlu z przykrywką.
Dodać wodę i 2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia.
Usunąć gromadzącą się pianę.
Pokroić 1 cebulę w rund i dodać wraz z 3 marchewki.
Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut podczas przygotowywania mieszanki rybnej.
Umieść zmieloną rybę w misce. W maszynce drobno posiekać pozostałą cebulę, pozostałą marchewkę i pasternak; lub mielić je ręcznie.
Do zmielonej ryby dodać pokrojone warzywa.
Dodać jajka, po kolei, pozostałą łyżeczkę soli, pieprzu i zimnej wody, i dokładnie wymieszać. Wymieszaj wystarczającą ilość Macy, aby uzyskać lekką, miękką mieszankę w owalne kształty, o długości około 3 cali. Weź ostatnią głowę ryby i wypchaj jamę mieszanką mielonych ryb.
Wyjąć z rondla cebulę, Skórki, głowę i kości i przywrócić wywar na wolnym ogniu. Delikatnie umieścić paszteciki rybne w gotującym się wywarze rybnym. Przykryć luźno i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut. Smak płynu podczas gotowania ryby i dodać przyprawy do smaku. Potrząsaj garnkiem okresowo, aby paszteciki rybne nie przyklejały się. Po ugotowaniu ryby gefilte wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 15 minut.
Za pomocą łyżki szczelinowej ostrożnie wyjąć rybę gefilte i ułożyć na talerzu. Odcedzić część bulionu nad rybą, resztę zachować w misce.
Pokroić gotowaną marchewkę w rund pokrojonych na przekątnej około 1/4 cala grubości.
Umieść okrągłą marchewkę na wierzchu każdego patty rybnego gefilte.
Umieść głowę ryby w środku i udekoruj Oczy marchewką. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Podawać z gałązką pietruszki i chrzanu.
Przedrukowane za zgodą Jewish Cooking in America przez Joan Nathan. © 1998 Knopf
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.