Kerala Lamb Curry

Kerala Lamb Curry
Kerala Jagnięcina Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 508 kalorii, 37g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.23 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz liście curry, imbir, nasiona gorczycy brązowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kerala krewetki curry, Kerala Kadala Curry, oraz Kerala Boatman ' s Crab Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby sproszkować przyprawy, suche pieczone przyprawy na średniej wielkości patelni, na średnim ogniu, i wymieszać i wrzucić je około 1-2 protokół, lub aż zaczną wyglądać tosty i uwolnienia ich aromaty.Natychmiast wyjąć z ognia i umieścić przyprawy w czystym młynku do kawy, a po ostygnięciu lekko zmielić na drobny proszek, a następnie odstawić.Jeśli nie zdecydujesz się zetrzeć kokosa, pokrój cienko pokrojony miąższ kokosa w calową kostkę.Następnie wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, wróć do średniego ciepła i dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego.Na gorąco dodajemy pokrojonego w kostkę kokosa, kurkumę i łyżeczkę soli, smażymy przez 3-4 minuty lub aż kokosowy się upiecze, a następnie odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
KurkumaKurkuma
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Podgrzać 2-3 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni, najlepiej nieprzywierającą, na średnim lub wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać 1 łyżeczkę nasion gorczycy i mieszać kilka sekund, aż pękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Dodaj 20 świeże liście curry, 3 oz szalotki, i wszystko imbir i czosnek, i saute, mieszając, przez 3-4 minut, aż szalotki są lekko rumiane.Teraz dodaj mięso i pieczoną mieloną mieszankę przypraw i dobrze wymieszaj, aby pokryć mięso przyprawami.Wrzucić do prażonej kostki kokosa i łyżeczkę soli, a następnie dodać ocet i 2-3 szklanki wody.Doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić na małym ogniu przez 50 minut do godziny, aż mięso będzie prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Zdejmij pokrywkę i, zwiększając ciepło, jeśli to konieczne, kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut lub aż sos będzie gęsty i przylgnie do mięsa.Na koniec podgrzej pozostałą łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu, a gdy jest gorąco, dodaj urad dhal (Opcjonalnie) i nasiona gorczycy.Wymieszać, aż nasiona gorczycy pop, a następnie dodać 2 oz szalotki i 20 liści curry, i Stir-smażyć, aż szalotki są złotobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj tę mieszankę szalotki do mięsa, dobrze wymieszaj, usuń z ognia i podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Kammerner Heiligenstein jest mieszanką Gospodarstw Hirscha w 1er Lage (Grand Cru) miejscach Lamm, Grub i Renner. Bardzo aromatyczne, bogate i pierwotne; blask i stalowy lifting tego wina jest niezwykły i piękny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn