Kenchinjiru

Kenchinjiru
Kenchinjiru może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 162 kalorie, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka warzyw, tofu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kenchinjiru, oraz Kenchinjiru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko opłukać suszone grzyby shiitake i umieścić je w misce z 2 1/2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pozwól im moczyć przez 30 minut. Zachowaj moczenie płynu, wyciskając nadmiar wody z shiitakes i posiekać je do włączenia z innymi warzywami. Z grubsza posiekaj warzywa na rozmiary, które zajmą mniej więcej tyle samo czasu na gotowanie. Na przykład marchewki są twardsze niż rzepa, więc kroję je mniej. Chcesz mieszankę warzyw, które mają smak inaczej zupa będzie wodnisty. Użyłam kombinacji marchwi, młodej rzepy, łopianu, edamame i świeżych grzybów shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
RzepaRzepa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
3
Dodać olej do garnka i podgrzać na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodać warzywa wraz z brązowym cukrem i smażyć warzywa aż będą bardzo pachnące (5-10 minut). Garnek rozpuścić sake, pozwalając na spalenie alkoholu, następnie wlać do garnka zarezerwowany płyn do namaczania shiitake, ale nie wlewać osadu na dnie miski, ponieważ prawdopodobnie będzie zawierał piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
AlkoholAlkohol
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj tofu, kombu, sos sojowy i sól do garnka i zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotować na wolnym ogniu. Gotować kenchinjiru, aż warzywa będą miękkie i zupa jest aromatyczne (około 20-30 minut). Sól dostosuj do smaku, udekoruj mitsubą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
MitsubaMitsuba
KombuKombu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn