Kenchinjiru
Kenchinjiru może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 162 kalorie, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka warzyw, tofu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kenchinjiru, oraz Kenchinjiru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko opłukać suszone grzyby shiitake i umieścić je w misce z 2 1/2 szklanki wrzącej wody.
Pozwól im moczyć przez 30 minut. Zachowaj moczenie płynu, wyciskając nadmiar wody z shiitakes i posiekać je do włączenia z innymi warzywami. Z grubsza posiekaj warzywa na rozmiary, które zajmą mniej więcej tyle samo czasu na gotowanie. Na przykład marchewki są twardsze niż rzepa, więc kroję je mniej. Chcesz mieszankę warzyw, które mają smak inaczej zupa będzie wodnisty. Użyłam kombinacji marchwi, młodej rzepy, łopianu, edamame i świeżych grzybów shiitake.
Dodać olej do garnka i podgrzać na dużym ogniu.
Dodać warzywa wraz z brązowym cukrem i smażyć warzywa aż będą bardzo pachnące (5-10 minut). Garnek rozpuścić sake, pozwalając na spalenie alkoholu, następnie wlać do garnka zarezerwowany płyn do namaczania shiitake, ale nie wlewać osadu na dnie miski, ponieważ prawdopodobnie będzie zawierał piasek.
Dodaj tofu, kombu, sos sojowy i sól do garnka i zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotować na wolnym ogniu. Gotować kenchinjiru, aż warzywa będą miękkie i zupa jest aromatyczne (około 20-30 minut). Sól dostosuj do smaku, udekoruj mitsubą i podawaj.