Kenchinjiru

Kenchinjiru
Kenchinjiru może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 162 kalorie, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka warzyw, tofu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kenchinjiru, oraz Kenchinjiru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko opłukać suszone grzyby shiitake i umieścić je w misce z 2 1/2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Pozwól im moczyć przez 30 minut. Zachowaj moczenie płynu, wyciskając nadmiar wody z shiitakes i posiekać je do włączenia z innymi warzywami. Z grubsza posiekaj warzywa na rozmiary, które zajmą mniej więcej tyle samo czasu na gotowanie. Na przykład marchewki są twardsze niż rzepa, więc kroję je mniej. Chcesz mieszankę warzyw, które mają smak inaczej zupa będzie wodnisty. Użyłam kombinacji marchwi, młodej rzepy, łopianu, edamame i świeżych grzybów shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
RzepaRzepa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
3
Dodać olej do garnka i podgrzać na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać warzywa wraz z brązowym cukrem i smażyć warzywa aż będą bardzo pachnące (5-10 minut). Garnek rozpuścić sake, pozwalając na spalenie alkoholu, następnie wlać do garnka zarezerwowany płyn do namaczania shiitake, ale nie wlewać osadu na dnie miski, ponieważ prawdopodobnie będzie zawierał piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
AlkoholAlkohol
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj tofu, kombu, sos sojowy i sól do garnka i zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotować na wolnym ogniu. Gotować kenchinjiru, aż warzywa będą miękkie i zupa jest aromatyczne (około 20-30 minut). Sól dostosuj do smaku, udekoruj mitsubą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
MitsubaMitsuba
KombuKombu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn