Kebaby z krewetkami i przegrzebkami Teriyaki
Przepis Teriyaki krewetki i przegrzebek kebaby może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ząbek czosnku, pieprz, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane Kebaby Z Krewetkami Teriyaki, Grillowane Kebaby Z Krewetkami Teriyaki, oraz Przegrzebki z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszanki sosu sojowego. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Wątek 2 krewetki, 2 przegrzebki, 4 połówki grzybów, i 3 kawałki zielonej cebuli na przemian na każdym z 8 (12-calowy) szaszłyki.
Kebaby posmarować olejem i umieścić na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; gotować przez 3 minuty. Obrócić kebaby i posmarować połową sosu sojowego polewą; gotować przez 1 minutę. Obróć kebaby.
Pędzel z pozostałą glazurą; gotować 1 minutę lub aż owoce morza jest zrobione.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.