Kebaby wołowe po indyjsku z sosem kolendrowym

Kebaby wołowe w stylu indyjskim z sosem kolendrowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać curry, cebula, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj South Indian Shrimp Kebabs with Cilantro Sauce, Indyjskie kebaby z kurczaka z Kolendro-miętowym Chutney, oraz Grillowane Kebaby Wołowe Z Szalotki, Kolendry I Mięty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kolendrę, małą cebulę, czosnek, chili, imbir i sól z 3 łyżkami oleju w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze. Proces do momentu utworzenia pasty.
Przełożyć do dużej miski. Umieścić 2 łyżki pasty w małej misce i wymieszać z sokiem z limonki, aby sos kolendry. Przykryć i odstawić. Curry wymieszać z resztą pasty.
Dodaj stek i płaszcz dobrze. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Pokrój czerwoną cebulę na 6 klinów i oddziel każdy klin na 2 warstwy. Wątek wołowiny i cebuli kawałki na osiem 9-calowe szaszłyki.
Posmaruj patelnię grillową pozostałym olejem. Rozgrzej patelnię grillową, następnie grilluj kebaby przez 8 do 10 minut, obracając szaszłyki co 2 minuty.
Podawać z sosem kolendrowym, chutney, i naan, w razie potrzeby.