Kebaby Wieprzowe Z Ryżem Sezamowym
Kebaby wieprzowe z sezamowym ryżem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 48g białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś SOS ponzu, olej roślinny, schab i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Szkliwione Kebaby Wieprzowe I Ryż Sezamowy, Pacific Pork Kebabs with ananas Rice, oraz Kebaby wieprzowo-grzybowe z ryżem szybko smażonym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej sezamowy w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać nasiona sezamu i gotować, mieszając, aż złoty, o 1 minutę. Wymieszać z ryżem, następnie dodać 1 3/4 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż większość wody odparuje, o 8 protokół. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować do miękkości, o 12 więcej minut; zdjąć z ognia i odstawić, aż będzie gotowy do podania.
W międzyczasie rozgrzej brojlery. Nawlecz wieprzowinę na 4 długie metalowe szaszłyki, pozostawiając miejsce między każdym kawałkiem; doprawić solą i pieprzem.
Umieść szparagi na blasze do pieczenia i wymieszaj z olejem roślinnym i sosem ponzu. Szparagi przesunąć na bok patelni i dodać szaszłyki wieprzowe.
Dusić wieprzowinę i szparagi, obracając raz lub dwa razy, aż wieprzowina jest rumiane i gotowane przez i szparagi jest zwęglone w miejscach, 8 do 10 minut. Podzielić na talerze i skropić wieprzowinę sokami z patelni; podawać z ryżem sezamowym i cytryną.
Zdjęcia Christopher Testani