Karmelizowana endywia z jabłkami
Karmelizowana endywia z jabłkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 88 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 72 centów za porcję. Mieszanka wody, obrane jabłko granny smith, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj DUSZONA ENDYWIA I JABŁKA, Karmelizowana Endywia, oraz Ugotuj książkę: endywia, jabłka i winogrona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrożnie włóż 6 plastrów jabłka między liście w każdej połowie endywii. Na dużej patelni, roztopić masło w oleju na dużym ogniu.
Dodać endywii, ściąć boki w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ładnie rumiane, o 6 protokół. Ostrożnie obrócić endywię. Doprawić solą i pieprzem i dodać wodę do patelni. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż endywia będzie miękka, 12 do 15 minut. Odkryć i gotować, aż płyn odparuje.