Kardamon-Krem Kawowy
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1180 kalorii. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żółtka jaj, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Budyń Wiśniowo-Kardamonowy, Cytrynowe naleśniki kardamonowe z kremem truskawkowo-rabarbarowym, oraz Kawa Kardamonowa.
Instrukcje
W niereaktywnym rondlu przynieś mleko, waniliową fasolę, pokruszone ziarna kawy i kardamon na wolnym ogniu na średnim ogniu. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia na 15 minut. W międzyczasie, w mikserze wyposażonym w nasadkę do ubijania (lub za pomocą miksera ręcznego), ubijamy żółtka, cukier i sól, aż będą bladożółte i puszyste. Gdy mikser pracuje z małą prędkością, mieszamy skrobię kukurydzianą, a następnie bardzo stopniowo wlewamy gorącą mieszaninę mleka, mieszając ją w miarę upływu czasu.
Przecedzić mieszaninę przez drobne sito z powrotem do rondla, aby go wygładzić i usunąć przyprawy.
Stale ubijając, gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje i tylko się zagotuje. Gdy mieszanina zgęstnieje, trzepaczka pozostawi ślady na dnie garnka, a mieszanina będzie miała kilka dużych pęcherzyków gotujących się do góry. Gotuj, aż nie pozostanie żaden skrobiowy smak ani uczucie.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aż się rozpuści.
Wlać do 4 kubków budyniu, ramekins, lub kubki i schłodzić, odkryte, co najmniej 2 godziny lub na noc.
Podawać schłodzone, umieszczając całe ziarno kawy na środku każdej porcji.