Karczochy z majonezem czosnkowo-tymiankowym
Karczochy z czosnkiem-majonezem tymiankowym to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 224 kalorie, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, sól koszerną, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karczochy z czosnkiem i tymiankiem przepis, Czosnek-Tymianek Pieczony Kurczak I Karczochy, oraz Karczochy duszone w piekarniku z czosnkiem i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń 10 do 12 cienkich skórek z całej cytryny za pomocą 5-dziurkowego skórki; pokrój cytrynę na pół. (Lub użyj obieraczki do ziemniaków, aby usunąć 2 szerokie paski, a następnie pokroić je w bardzo cienkie paski.) Do dużego garnka napełnij do połowy wodą i wyciśnij sok z cytryny do garnka; Wrzuć ściśnięte połówki.
Trim 3/4 po. z każdej łodygi karczocha i wyrzucić.
Twardą zewnętrzną warstwę pozostałej łodygi usunąć za pomocą obieraczki do warzyw.
Cut 1 in. zdjąć czubek każdego karczocha i zdjąć popękane lub szczególnie grube liście; wyrzucić. Snip kolczaste końcówki z pozostałych liści.
Pokrój 1 karczoch na pół wzdłuż przez łodygę. Użyj kciuka i ząbkowanej łyżki grejpfruta, aby uchwycić wszystkie czerwone środkowe liście; pociągnij, aby je usunąć. Zeskrobać i wyrzucić dławik. Ponownie pokroić na pół i umieścić obie ćwiartki w garnku z wodą cytrynową. Powtórz z pozostałą połową karczocha i drugim karczochem.
Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie, aż łodygi będą miękkie, a liście odrywają się z niewielkim oporem, 15 do 20 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i ostudzić.
W międzyczasie połączyć czosnek, majonez, tymianek i sok z pozostałej połowy cytryny w robocie kuchennym. Proces 30 sekund, lub aż gładka. Doprawić solą i szczyptą czarnego pieprzu.
Dekoruj skórką z cytryny reserved.
Podawać ćwiartki karczochów z sosem zanurzeniowym.