Karczochy Z Grilla
Ogień-grillowane karczochy może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 1677 kalorii, 7G białka, oraz 176g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.91 za porcję. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka majonezu, długa kalabryjska papryka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ogniste Karczochy Pieczone Z Ziołami Aioli, Grillowany New York Strip Steak z pieczonym na ogniu Salsanem i grillowanymi grzybami i szparagami, oraz Salsa Z Grilla # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla Calabrian Pepper aioli: w robocie kuchennym, połączyć i puree sok z cytryny, musztarda Dijon i papryki. Złożyć majonez na puree i dobrze wymieszać. Rezerwa.
Przetnij karczochy na pół wzdłuż, dzieląc łodygę.
Usunąć dwie dolne warstwy liści i za pomocą obieraczki do ziemniaków obrać łodygę, aż do usunięcia zewnętrznych włókien. Za pomocą małej łyżki wykop wewnętrzne włókna w środku karczocha.
Zanurz karczochy w misce z zimną wodą i dodaj sok z cytryny, aby zapobiec brązowieniu.
Doprowadzić 1 galon wody do wrzenia i dodać 1/4 szklanki soli, mieszając do rozpuszczenia.
Dodaj połówki karczocha do wrzącej wody i gotować, aż widelec wkłada się łatwo do łodygi, 10 do 15 minut, w zależności od wielkości karczocha.
Wyjąć z wrzącej wody i umieścić w lodowatej wodzie do schłodzenia.
Podgrzać char brojlerów lub grill opalany drewnem.
Pokrojoną stronę karczochów posmarować olejem, doprawić pozostałymi 2 łyżeczkami soli i pieprzu.
Miejsce cut-side w dół na grillu i gotować aż do ogrzania.
Podawać z kalabryjskim pieprzem aioli.