Karczochy Grillowane
Grillowane karczochy mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz cytrynę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Karczochy Grillowane, Karczochy Grillowane, oraz Karczochy Grillowane.
Instrukcje
W małej misce (Nie liść laurowy) umieścić posiekane świeże zioła, zalać oliwą z oliwek. Kuchenka mikrofalowa na dużym ogniu przez 30 sekund (lub rozgrzać olej i zioła na płycie kuchennej, aż się ogrzeje).
Niech zioła strome w ciepłej oliwy z oliwek podczas przygotowywania karczochy.
Przygotuj karczochy: przygotuj duży garnek z cala wody na dnie.
Dodaj pokrojone ząbki czosnku i liść laurowy i umieść stojak na parowiec w garnku.
Aby przygotować karczochy, przygotuj cytrynowe kliny. Jeśli chcesz przyjemnej prezentacji, użyj nożyczek, aby odciąć spiczaste końcówki liści karczocha. Podczas przycinania karczochów, pocierać cięte obszary sokiem z klinów cytryny, aby zapobiec brązowieniu karczochów przed utlenianiem.
Użyj obieraczki do warzyw, aby odciąć grubą zewnętrzną warstwę łodyg karczocha. Przyciąć łodygi do 2 cali od podstawy karczocha.
Odciąć i wyrzucić górną 1/2 cala karczochów.
Przetnij karczochy na pół.
Użyj mocnej metalowej łyżki, aby wyjąć rozmyte Dławiki i małe wewnętrzne liście karczocha. Rub sok z cytryny w całym wnętrzu i odsłonięte obszary cięcia karczochów.
Podgrzać wodę w dużym garnku ze stojakiem na parowiec na wysokości. Gdy dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień do średniej wysokości i umieść połówki karczocha, odetnij bok na stojaku parowym.
Kryć się. Pary przez 20 minut (mniej lub więcej, w zależności od wielkości karczochów), aż można łatwo zdjąć zewnętrzne liście i można łatwo przebić serce nożem.
Karczochy mogą być tylko trochę mniej gotowane niż byłoby zazwyczaj idealne dla gotowane na parze karczochy, jak będzie gotowanie je dalej na grillu.
Grilluj karczochy: przygotuj grill na bezpośrednie, wysokie ciepło. Użyj pędzla do ciasta, aby przeczesać karczoch z olejem z ziół.
Połówki karczocha ułożyć na ruszcie grillowym. Przykryj i grilluj przez 5 do 10 minut, aż będziesz miał ładny znak grilla na ciętych bokach karczochów.
Aby służyć, posypać wycięte boki sokiem z cytryny.
Podawać samodzielnie lub z majonezem, remoulade lub aioli.