Karczoch, Por i Fontina Frittata
Karczoch, Por i Fontina Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 242 kalorie, 13g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka karczoch serca, pieprz, boczek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grzyb, Por i Fontina Frittata, Grzyb, Por i Fontina Frittata, oraz karczoch por frittata.
Instrukcje
W 10-in. żaroodporna patelnia nieprzywierająca lub dobrze przyprawiona Patelnia żeliwna, gotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie ostry, o 5 minutach.
Przełożyć boczek łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe; rezerwa 2 łyżki. kapanie na patelni (resztę wyrzucić) i odstawić.
Ubij razem jajka, mleko, szczypiorek, sól i pieprz. Wymieszać z boczkiem i karczochami serca. Odstawić.
Powrót patelni na średnim ogniu.
Dodaj pory i smażyć w zastrzeżonych kapiących boczku, aż zmiękną, 1 do 2 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać masę jajeczną i wymieszać do połączenia. Gotować 1 minutę, następnie delikatnie wymieszać w 1/2 filiżanki fontiny i parmezanu. Gotować bez mieszania, aż krawędzie frittaty zostaną ustawione, a środek nadal będzie nieco miękki, około 2 minut (krawędzie powinny wyglądać na twarde, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta; górna warstwa powinna wyglądać na mokrą).
Posypać pozostałe 1/4 Puchar fontina na górze i przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika.
Piec, aż jajka są w pełni ustawione, a góra jest jasnobrązowy, 5 do 7 minut. Jeśli top Nie rumiane, Frittata broil o 5 w. od elementu grzejnego, utrzymując uchylone drzwi piekarnika, aż do lekko złotego, około 1 minuty.
Pokrój frittatę na kliny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.