Karaiby Curry Groch (Soczewica)

Karaiby Curry groch (soczewica) wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 352 kalorie, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób lubiło to danie z Ameryki Środkowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka imbiru, soli i mielonego pieprzu, bulionu warzywnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Spróbuj Caribbean Peas & Rice, Karaiby ryż i groszek, oraz Karaiby ryż i groszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, marchew, sól, czarny pieprz i cukier, aż cebula będzie głęboki brązowy kolor, 15 do 20 minut. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać czosnek, pieprz chile, imbir i curry. Mieszać stale do włączenia, około 5 minut.
Zwiększyć ciepło do średniego ciepła i wymieszać 1 puszka bulionu warzywnego do mieszanki cebuli. Zeskrobać wszelkie warzywa lub curry przyklejone do dna garnka drewnianą łyżką.
Dodaj soczewicę i pozostały 1 puszka bulionu warzywnego; gotuj, aż soczewica będzie miękka, około 30 minut. Kolendrę wymieszać z soczewicą przed podaniem.