Kandyzowane Marchewki
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni kandyzowane marchewki mogą być niesamowite bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 25g tłuszczu i w sumie 283 kalorii. Ten przepis służy 4. Za 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga brązowego cukru, młodej marchewki, pomarańczy oraz soli morskiej i pieprzu. Działa dobrze jako dodatek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy obejmują Kandyzowane Marchewki, Kandyzowane Marchewki, oraz Kandyzowane Marchewki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Odetnij wszystkie wierzchołki marchwi oprócz 1 cala, pozostawiając trochę zieleni.
Umieść marchewki na dużej płytkiej patelni, dodaj olej i dopraw solą i pieprzem. Odwróć się, aby pokryć marchewki. Włóż je do piekarnika i piecz przez 30 minut, aż marchewki będą miękkie.
W międzyczasie rozpuść masło na patelni na średnim ogniu. Obróć patelnię i gotuj, aż masło zacznie stać się brązowe i orzechowe. Wyciśnij sok z połówek pomarańczy, dodaj brązowy cukier i kminek i gotuj przez 2 minuty lub do uzyskania syropu.
Wyjmij marchewki z piekarnika i ułóż je na półmisku.
Skrop marchewki pomarańczowo-brązowym masłem i podawaj.