Kandyzowana Skórka Cytrynowa
Kandyzowana skórka cytrynowa jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cytryny, cukru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Limoncello i Meyer Lemon Sabayon z chrupiącymi ciastami Macadamia i kandyzowaną skórką cytrynową, Szparagi pieczone na patelni ze skórką cytrynową, oraz Brukselka z migdałami i skórką cytryny.
Instrukcje
Ostrożnie usuń skórkę z cytryny za pomocą obieraczki do warzyw.
Skórkę pokroić w paski o grubości 1/8 cala; odstawić.
Połącz 2 łyżki cukru i wody w szklance 2 szklanki. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuty; wymieszać ze skórką. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minut, mieszając co 30 sekund.
Dodać pozostałe 2 łyżki cukru i dobrze wymieszać.
Rozłóż skórkę w jednej warstwie na papierze woskowym; odstawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej. Przechowywać w szczelnym pojemniku.