Kanapki Z Kurczakiem Tandoori
Kanapki z kurczakiem Tandoori mogą być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 41g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kurkumę, połówki piersi kurczaka, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapki Z Kurczakiem Tandoori Naan, Kurczak Tandoori, oraz Kurczak Tandoori.
Instrukcje
Ułóż piersi kurczaka bez kości w jednej warstwie w dużym szklanym naczyniu do pieczenia.
Posypać świeżym sokiem z cytryny: doprawić solą.
Wymieszaj zwykły jogurt, posiekany świeży imbir, posiekany czosnek, mielony kminek, mieloną kolendrę, pieprz cayenne i kurkumę w średniej misce.
Zalać piersi kurczaka marynatą jogurtową i obrócić do płaszcza. Przykryć kurczaka i przechowywać w lodówce 3 do 8 godzin.
Przygotuj grilla (średnio-wysokie ciepło)lub rozgrzać brojlery.
Wyjąć piersi z kurczaka z marynaty (nie wycierać do czysta). Grill lub kurczaka broil aż tylko gotowane przez, o 5 minut na stronie. Lekko schłodzić. (Kurczak można przygotować do 2 godzin wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Lekko tostować (lub grillować) chleb na zakwasie.
Po 1 stronie każdego kawałka chleba obficie posmarować majonezem Indyjskim. Pokrój piersi kurczaka po przekątnej.
Kromki 1 piersi umieścić na wierzchu każdej z 6 kromek chleba na zakwasie. Top z pozostałych kromek chleba.
Pokrój kanapki z kurczakiem na pół.
Kanapki podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Połączyć 1 filiżanka liści mięty, 1 filiżanka liści kolendry, mielone chili jalapeño i posiekaną cebulę w misce pracy procesora. Proces aż do bardzo drobno posiekane.
Wymieszać z octem jabłkowym.
Dodać majonez i proces tylko do połączenia. Doprawić majonezem do smaku solą i pieprzem. (Majonez można przygotować 3 dni wcześniej. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce.) Sprawia, że około 1 skąpe filiżanki.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner]()
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.