Kanapki z dipem francuskim
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj kanapki z francuskim dipem. Jedna porcja tego dania zawiera około 43 g białka, 34 g tłuszczu i łącznie 620 kalorii. Za 4,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dość drogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup masło, bułki hoagie, pieczoną wołowinę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kanapki z dipem francuskim, Kanapki z dipem francuskim i Kanapki z dipem francuskim.
Instrukcje
Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i 1/4 łyżeczki soli; gotować, mieszając, aż do złotego koloru, około 10 minut.
Przełożyć do miski; zarezerwuj patelnię.
W międzyczasie przygotuj dip: w małym rondlu zagotuj bulion wołowy i gałkę muszkatołową; zdejmij z ognia i dodaj chrzan oraz 1/2 łyżki masła. Przykryj i trzymaj w cieple.
Na bułkach ułożyć połowę sera, następnie rostbef, cebulę i pozostały ser. Rozpuść 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu.
Dodaj 2 kanapki i przykryj grubą patelnią. Gotuj, dociskając górną patelnię, aby spłaszczyć kanapki, aż chleb będzie złotobrązowy, a ser się roztopi, około 4 minut z każdej strony. Powtórz tę czynność z pozostałą 1 łyżką masła i 2 kanapkami.