Kanapka Monte Cristo (smażona szynka i szwajcarska z galaretką z czerwonych porzeczek)

Kanapka Monte Cristo (smażona szynka i szwajcarska z galaretką z czerwonych porzeczek) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1532 kalorii, 49g białka, oraz 107 g tłuszczu każdy. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 490 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka oleju roślinnego, musztarda dijon, galaretka porzeczkowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapka z boczkiem i awokado Monte Cristo z galaretką Jalapeno, Ham ' N ' Swiss Monte Cristo, oraz Kanapka Bennigan ' s Monte Cristo - zrób tę słynną kanapkę w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki galaretki i 2 łyżki masła.
Rozłóż 4 kromki chleba z mieszaniną.
Pozostałe 4 plastry rozprowadzić (opcjonalnie) musztardą. Na wierzchu każdy plaster masła w tej kolejności: 1 plaster sera, 3 plastry szynki i 1 plaster sera. Wierzch z chlebem (musztarda bok do dołu, jeśli używasz) i lekko docisnąć. Masło obie strony kanapki z dodatkowymi 4 łyżkami masła i odstawić.
W małym rondlu lub misce w kuchence mikrofalowej, podgrzać pozostałe 3/4 szklanki galaretki porzeczkowej. Wymieszać do wygładzenia, przykryć i ogrzać.
W dużej misce, ubij razem jajka, mleko i sól. Ostrożnie zanurzyć jedną kanapkę w mieszaninie jaj i pozostawić do moczenia przez 10 do 15 sekund. Obróć i moczyć przez kolejne 10 do 15 sekund.
Przenieś kanapkę do zestawu stojaka chłodzącego wewnątrz obramowanej blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kanapkami.
Ciepła 1/4 szklanki oleju i 2 łyżki masła w dużej patelni na średnim ogniu, aż pienienie ustępuje, ale masło nie jest brązowy. Smażyć 2 kanapki na raz, aż złoty, 2 do 3 minut na stronie.
Przenieś do deski do krojenia. Jeśli patelnia jest sucha, dodać pozostałe 1/4 szklanki oleju i pozostałe 2 łyżki masła i powtórzyć z pozostałych 2 kanapki.
Kanapki schłodzić 2 minuty, następnie pokroić na pół, posypać cukrem cukierniczym i podawać z ciepłą galaretką porzeczkową.