Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci
Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 42g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,58 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać rodzynki, szalotki, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym, Ciecierzyca i boczniak Szwajcarski w parmezanie i bulionie z suszonych pomidorów, oraz Kalmary nadziewane: kalmary Ripieni al Forno dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu połącz ciecierzycę, sopressata, rodzynki, sok z małży, pomidory i sos pomidorowy i duś na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Dobrze przyprawić solą i pieprzem i dodać kalmary i małże i gotować owoce morza powoli, aż tylko gotowane przez. Wymieszaj liście mięty, szalotki i szpinak, gotuj 3 minuty, a następnie podawaj w rozgrzanych miseczkach zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Soppressata
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Kałamarnica
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pudełko Suszonego Spaghetti
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru
2
1 cebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostki
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska
3
4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
4
3 łyżki posiekanych świeżych liści tymianku lub 1 łyżka suszonego
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
11
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek