Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci
Kalmary i ciecierzyca w bulionie pomidorowym: kalmary e Ceci to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 42g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,58 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać rodzynki, szalotki, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym, Ciecierzyca i boczniak Szwajcarski w parmezanie i bulionie z suszonych pomidorów, oraz Kalmary nadziewane: kalmary Ripieni al Forno dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz ciecierzycę, sopressata, rodzynki, sok z małży, pomidory i sos pomidorowy i duś na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Dobrze przyprawić solą i pieprzem i dodać kalmary i małże i gotować owoce morza powoli, aż tylko gotowane przez. Wymieszaj liście mięty, szalotki i szpinak, gotuj 3 minuty, a następnie podawaj w rozgrzanych miseczkach zupy.
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 cebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostki
4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone
3 łyżki posiekanych świeżych liści tymianku lub 1 łyżka suszonego
1/2 średniej marchewki, drobno rozdrobnionej
2 (28-uncja) puszki obranych całych pomidorów, zmiażdżonych ręcznie i soków zarezerwowanych
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.