Kalifornijskie ciasto cytrynowo-funtowe

Kalifornijskie ciasto cytrynowo-funtowe
California Lemon Pound Cake może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 16 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 392 kalorie . Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt z cytryny, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Ten wynik nie jest aż tak super. Ciasto Cytrynowe z Glazurą Cytrynowo-Miodową , Ciasto Cytrynowe z pikantnym lukrem Cytrynowym i Ciasto Cytrynowe z Glazurą Miodowo-Cytrynową są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce utrzyj masło, tłuszcz i cukier na jasną i puszystą masę, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół KremuPół Na Pół Kremu
Cukier Cukierniczy, świeże Brzoskwinie, Jeżyny I Mięta OpcjonalnieCukier Cukierniczy, świeże Brzoskwinie, Jeżyny I Mięta Opcjonalnie
1/4 Szklanki Plus 1-1/2 łyżeczki Pełnego Mleka1/4 Szklanki Plus 1-1/2 łyżeczki Pełnego Mleka
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pół Na Pół KremuPół Na Pół Kremu
2
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj skórkę z cytryny i ekstrakt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Do Podwójnego Ciasta (9 CaliDo Podwójnego Ciasta (9 Cali
3
Połącz mąkę, sól i proszek do pieczenia; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z mlekiem. Ubijaj tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pakowanego Jasnobrązowego Cukru (7,75 Uncji)1 Szklanka Pakowanego Jasnobrązowego Cukru (7,75 Uncji)
2 łyżki Rozżarzonych Cukierków Lub 1/4 łyżeczki Mielonego Cynamonu2 łyżki Rozżarzonych Cukierków Lub 1/4 łyżeczki Mielonego Cynamonu
42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji
Rozżarzone Cukierki Lub 1/4 łyżeczki Mielonego CynamonuRozżarzone Cukierki Lub 1/4 łyżeczki Mielonego Cynamonu
4
Wlać do natłuszczonej formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
5
Piec w temperaturze 350° przez 70 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I CzarnymBarwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I Czarnym
Rozrywany Skręt LukrecjowyRozrywany Skręt Lukrecjowy
1 Kostka (lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1 Kostka (lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
6
W małej misce połącz składniki lukieru; ubijaj, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowy Do Użycia Fondant W Rolce W Kolorze Białym I CiemnobrązowymGotowy Do Użycia Fondant W Rolce W Kolorze Białym I Ciemnobrązowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pół Na Pół KremuPół Na Pół Kremu
7
Rozsmarować na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki PerłoweDrażetki Perłowe

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i wino porto to świetny wybór do ciasta funtowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn