Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla)

Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla)
Kalbi (Koreański BBQ krótkie żeberka) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 859 kalorii, 29g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu sojowego, ząbek czosnku, krótki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów koreańskiej kuchni. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla), Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla), oraz Koreańskie Żeberka Wołowe Kalbi.

Instrukcje

1
W misce, wymieszać razem sos sojowy, brązowy cukier, woda, czosnek, zielona cebula, i olej sezamowy, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść żebra w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
3
Zalać marynatą żebra, wycisnąć całe powietrze i przechowywać w lodówce worek przez 3 godziny na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
żeberkażeberka
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć żeberka z worka, otrząsnąć nadmiar marynaty i wyrzucić marynatę. Grillować żeberka na rozgrzanym grillu, aż mięso będzie jeszcze różowe, ale nie krwawe najbliżej kości, 5 do 7 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn