Kalafiorowy Ser Mac N
Kalafior Mac N Cheese może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 723 kalorie, 34g białka, oraz 32G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki, ser parmigiano, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić wodę do wrzenia na makaron. Posolić wodę i podgotować makaron przez 2 minuty, około 5 do 6 minut.
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, w przykrytym holenderskim piecu podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim lub średnim ogniu.
Odciąć rdzeń z dala od kalafiora i ustawić głowę do garnka i dodać 1 bulion Cup, przykryć i pary 12 do 15 minut do miękkości.
Usuń i oddziel kalafior na różyczki. Wyrzucić wodę z garnka.
Na średnim ogniu w tym samym garnku, roztopić masło, następnie dodać cebulę i czosnek.
Saute przez 3 do 4 minut, do miękkości.
Dodać mąkę i ubijać przez 1 minutę.
Ubić pełne mleko i doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szałwią. Po zagęszczeniu wymieszać z musztardą Dijon i 2/3 połączonych serów.
Makaron odsączyć, dodać do kalafiora, wymieszać z sosem serowym, przełożyć do naczynia do pieczenia, na wierzch z pozostałym serem. Całkowicie schłodzić i przykryć do posiłku.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Piec do brązowego na blasze do pieczenia złapać bubble-over. Zapiekanka potrwa od 40 do 45 minut.
Udekoruj miseczki Cauli-mac-n-cheese posiekaną pikantną rukolą.