Kalafior zapiekany z kuskusem i migdałami

Kalafior zapiekany z kuskusem i migdałami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanego kalafiora z kuskusem i migdałami. Ten przepis służy 4. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka papryki, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest świetne. Spróbuj Kalafior "Kuskus" z suszonymi owocami i migdałami, Kuskus Z Migdałami I Porzeczkami, oraz Kuskus pełnoziarnisty z migdałami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Toast migdały na głębokiej patelni na średnim ogniu przez kilka minut, tylko do tosty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Migdały wyjąć z patelni, odstawić. W międzyczasie posiekaj połowę kalafiora, a drugą połowę podziel na różyczki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Powrót patelni do ognia, dodać oliwę z oliwek i gotować szalotka do miękkości i zaczyna kolor, o 2 protokół. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać kalafior. Doprawić solą i pieprzem. Gotować kalafior, aż zacznie mięknąć i kolor, 5 do 10 minut. Wmieszać kuskus i gotować kolejne 3-5 minut, tak aby ziarna były dobrze pokryte i lekko tostowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj wędzoną paprykę, a następnie bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu obrócić na mały ogień, przykryć i gotować bez zakłóceń przez 5 minut. Migdały posiekać i dodać do patelni wraz z pietruszką i puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Udekorować startym lub ogolonym Manchego i podawać. Zachęcamy do skropienia oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ser ManchegoSer Manchego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn