Kalafior zapiekany z kuskusem i migdałami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanego kalafiora z kuskusem i migdałami. Ten przepis służy 4. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka papryki, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest świetne. Spróbuj Kalafior "Kuskus" z suszonymi owocami i migdałami, Kuskus Z Migdałami I Porzeczkami, oraz Kuskus pełnoziarnisty z migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast migdały na głębokiej patelni na średnim ogniu przez kilka minut, tylko do tosty i pachnące.
Migdały wyjąć z patelni, odstawić. W międzyczasie posiekaj połowę kalafiora, a drugą połowę podziel na różyczki wielkości kęsa.
Powrót patelni do ognia, dodać oliwę z oliwek i gotować szalotka do miękkości i zaczyna kolor, o 2 protokół. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać kalafior. Doprawić solą i pieprzem. Gotować kalafior, aż zacznie mięknąć i kolor, 5 do 10 minut. Wmieszać kuskus i gotować kolejne 3-5 minut, tak aby ziarna były dobrze pokryte i lekko tostowane.
Dodaj wędzoną paprykę, a następnie bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu obrócić na mały ogień, przykryć i gotować bez zakłóceń przez 5 minut. Migdały posiekać i dodać do patelni wraz z pietruszką i puch widelcem.
Udekorować startym lub ogolonym Manchego i podawać. Zachęcamy do skropienia oliwą z oliwek.