Kalafior z winegretem cytrynowo-kaparowym
Kalafior z winegretem cytrynowo-kaparowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne z pieczonym kalafiorem i winegretem z cytryny, Kalafior w kaparowym Vinaigrette, oraz Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia; dodać kalafior. Gotować 6 minut lub do chrupkiego przetargu; odcedzić.
Połącz oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, mieloną szalotkę, kapary, sól koszerną i czarny pieprz.
Dodaj kalafior, podrzucając do płaszcza.