Kalafior z roztopioną cebulą i gorczycą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kalafiora z roztopioną cebulą i ziarnami gorczycy. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, sok z cytryny, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kalafior z imbirem i gorczycą, Kalafior Z Czarnymi Ziarnami Gorczycy, oraz Kalafior i ziemniaki z czarną gorczycą.
Instrukcje
Na dużej patelni roztopić masło w 1 łyżce oleju w piekarniku; wirować, aby połączyć.
Dodać kalafior, łodygi się, i doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec na dolnej półce piekarnika przez 30 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 500 i piec przez 10 minut.
Wyjmij folię i kontynuuj pieczenie przez 10 minut dłużej lub do momentu, gdy kalafior zacznie karmelizować się na spodzie.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oleju.
Dodać cebulę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, o 20 protokół. Wymieszać w proszku curry i gorczycy i gotować, mieszając, aż pachnące, o 5 protokół.
Dodać sok z cytryny i doprawić cebulę solą i pieprzem.
Przenieść palonego kalafiora do dużej miski i łyżkę cebuli na wierzchu.
Posypać posiekaną kolendrą i podawać od razu.