Kalafior z ciepłym sosem Curry

Kalafior z ciepłym sosem Curry
Kalafior z ciepłym sosem Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać różyczki kalafiora, imbir, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kalafior z ciepłym sosem czosnkowo-anchois, Ciepła sałatka z marchwi kalafiorowej z sosem cytrusowym Miso, oraz Sałatka z kalafiora na ciepło.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia; dodać kalafior. Gotować 6 minut lub do chrupkiego przetargu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać oliwę z oliwek; zawirować do herbu. Podsmażyć cebulę 2 protokół lub do lekko złoty. Wymieszaj imbir, kalafior, garam masala, sól koszerną i kolendrę. Gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
KalafiorKalafior
Sól KoszernaSól Koszerna
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ImbirImbir
CebulaCebula

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn