Kalafior Tagine

Kalafior Tagine
Kalafior Tagine wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 19g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga sera gruyère, papryki, jajek i ząbków czosnku. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tagine z warzyw korzeniowych i kalafiora z jogurtem Pietruszkowym, Tagine Zaytoun za Tagine!, oraz 5-dniowy tagine.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Lekko posmaruj szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać czosnek, paprykę, paprykę, Tabil, pastę pomidorową i szczyptę soli i pieprzu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pieprz zmięknie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5
Dodaj suszone pomidory i wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować kalafior, aż będzie miękki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Odcedzić i osuszyć.
8
Rozłóż kalafior w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
9
W małej misce, wrzucić bułkę tartą z Gruyre i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ubitymi jajkami i wlać mieszaninę na kalafior. Przykryć folią i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 15 minut, lub do bulgotania wokół krawędzi. Odkryć i piec przez około 15 minut dłużej, aż rumiane i chrupiące na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
Odstawić tagine na 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn