Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Kalafior i ziemniaki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 202 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 363 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz Serrano pieprz, kurkuma, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kalafior i ziemniaki, Kalafior Dwa Razy Pieczone Ziemniaki, oraz Ww Puree Ziemniaczane Z Kalafiorem.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wymieszaj pastę imbirowo-czosnkową, kolendrę, kurkumę i 1/2 szklanki wody w małej misce. Jest to prosta mokra masala (mieszanka przypraw). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa Imbirowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Kurkuma
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W dużym garnku rozgrzać olej na średnim ogniu, aż się połyska, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj pieprz serrano, odczekaj 30 sekund, a następnie dodaj nasiona kminku i poczekaj, aż skończą się rozpryskiwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
5
Dodaj mokrą masalę (ostrożnie, będzie również splutter). Gotować, aż pasta zgęstnieje, pogłębi się w Kolorze lekko, a olej wycieka z obwodu masala, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Dodać kalafior i ziemniaki, mieszając do Płaszcz warzywa z masala. Doprawić solą i dodać 1/2 szklanki wody. Przykryć i gotować na średnim ogniu 10 do 15 protokół. Następnie zdjąć pokrywkę, wymieszać i gotować, aż kalafior i ziemniaki są gotowane przez, o 5 protokół.
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Udekorować kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
8
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini - robot kuchenny i puść, aż utworzy pół-gładką pastę. Nadal będą tam malutkie kawałki, ale ogólnie powinno to przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Zapisz to, czego nie używasz w małym szklanym słoiku. Powinien trwać w lodówce przez 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolną kuchenkę, sosu itp. Zawsze mieliśmy słoik takich rzeczy w lodówce, kiedy dorastaliśmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki