Kalafior i Curry z tofu
Kalafior i Curry z tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,03 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 41 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pastę curry vindaloo, oliwę z oliwek, kalafior i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tofu Curry Pot Pie, Tofu Curry, oraz Tofu Yam Curry.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj tofu i smażyć na ciepło, o 2 protokół.
Dodaj pastę curry i mieszać delikatnie, ale dokładnie płaszcz tofu dobrze.
Dodaj pomidory i ich soki, kalafior, i 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie prawie miękki, o 15 protokół.
Zdjąć pokrywę i dusić energicznie, aż sos zgęstnieje, o 5 minut więcej.
Podawać łyżką na ryżu. Resztki będą dobrze trzymać w lodówce przez kilka dni.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Birichino Jurassic Park Vineyard stare winorośle Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Birichino Jurassic Park Winnica Stare Winorośle Chenin Blanc]()
Birichino Jurassic Park Winnica Stare Winorośle Chenin Blanc
2017 zawiera perfumy z miodu z kwiatu pomarańczy, masła jabłkowego, siarki i swoistego prekursora bzu, który aktywuje nie tylko układ węchowy, ale także układ limbiczny, autonomiczny układ nerwowy i inne systemy znajdujące się w bardziej odległych sektorach. Wilgotność gleby i mikroklimatu w sezonie wegetacyjnym 2017 pozostawała dość wysoka przez cały sezon wegetacyjny ze względu na ogromne deszcze z poprzedniej zimy, przyczyniając się do rozwoju skromnego, ale znaczącego wczesnego botrytis. Ostatni raz spotkaliśmy się z tymi Warunkami w 2013 roku i wyprodukowaliśmy wino podobne do tego rocznika - tuż wytrawne w stylu znanym przez Francuzów jako sec tendre-wytrawne, ale delikatne. Podobnie jak w poprzednich rocznikach, to wino fermentowało w stali nierdzewnej bez inokulacji i dojrzewało do następnej wiosny w 8 beczkach ze stali nierdzewnej i 2 neutralnych dębowych beczkach Węgierskich.