Kalafior azjatycki
Kalafior azjatycki wymaga około 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 62 kalorie, 3 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pod ręką masło, skrobię kukurydzianą, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako tania przystawka. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Skrzydełka z kalafiora azjatyckiego, Ryż smażony z kalafiora azjatyckiego i Ryż smażony z kalafiora azjatyckiego.
Instrukcje
Umieść kalafior w naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej.
Dodaj 1 łyżkę zimnej wody. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 4-1/2 do 5-1/2 minuty lub do miękkości; odcedzić i odstawić.
W 1-kwarcie w naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej, wymieszaj seler, cebulę, pietruszkę i masło. Przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie przez 1 do 1-1/2 minuty lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
W małej misce wymieszaj gorącą wodę i bulion, aż się rozpuszczą.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostałą zimną wodę, aż będzie gładka.
Dodać sos sojowy, pieprz i bulion; Dobrze wymieszać. Wmieszać do mieszanki selera. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na mocy 70% przez 2-3 minuty lub do momentu, aż sos się zagotuje, mieszając po każdej minucie.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Możesz spróbować Gramony La Cuvee Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Gramona La Cuvee Cava
Kolor słomkowy żółty. W nosie dobra intensywność i wyrazistość z aromatami owoców pestkowych, takich jak brzoskwinia, nieśplik japoński, jabłko i gruszka. Cytrynowy akcent skórki cytryny zapewnia świeżość. Nuty maślane i subtelna nuta gatunków i miodu. Wino jest przyjemne na początku, średnio treściwe na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Orzeźwiający finisz i trwała kwasowość. Wino to można spożywać przez cały posiłek, od aperitifu po trawienie. Gastronomiczna i wszechstronna. Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo