Kaczka z zielonymi oliwkami Picholina to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 51g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka boczku, tymianku, oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Oliwki Picholine Marynowane, Duszone udka z kaczki z porami i zielonymi oliwkami, oraz Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W nocy przed planujesz podawać to danie, umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Kaczkę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Kaczka
3
Rozgrzać oliwę w średniej żeliwnej garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodać nogi kaczki i zapiekać, aż złoty kolor brązowy ze wszystkich stron, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
5
Przenieść kaczkę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
6
Nadmiar tłuszczu wylać z garnka. Kaczka do garnka razem z boczkiem i gotować, mieszając, na średnim ogniu przez 5 do 6 minut. Łyżka tłuszczu z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj marchew, cebulę, rzep, oliwki, tymianek i liść laurowy i wlej wywar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
Rzepa
Oliwki
Cebula
Stado
Tymianek
8
Garnek przekładamy do piekarnika i dusimy pod przykryciem przez 2 godziny, aż kaczka będzie miękka. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
9
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Usuń warstwę tłuszczu z wierzchu sosu i podgrzewaj kaczkę w piekarniku przez 30 minut.