Kaczka z sosem wiśniowym
Kaczka z sosem wiśniowym może być tylko przystawką, której szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 190 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Za 88 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 34 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury wiśniowe, wiśnie bing, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pierś z kaczki z sosem wiśniowo-pieprzowym, Pierś z kaczki z sosem Podwójnie wiśniowym, oraz Pieczona Kaczka Z Suszonym Sosem Wiśniowym.
Instrukcje
Dobrze nakłuj skórę kaczątka i umieść pierś stroną do góry na ruszcie w płytkiej brytfannie. Zwiąż podudzia razem.
Piec bez przykrycia w 350° przez 2 do 2-1 / 2 godzin lub do momentu, gdy soki będą czyste, a termometr wskaże 180°. (
Odsącz tłuszcz z patelni, gdy się gromadzi.) Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
W międzyczasie do sosu połącz przetwory i ocet w małym rondelku. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż się rozgrzeje.
W razie potrzeby udekoruj talerz owocami i jarmużem.