Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit

Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit
Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkiem-koper włoski confit to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 181g tłuszczu, oraz w sumie 1918 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwki kalamatan, tymianek, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit, Oliwa Z Oliwek Gotowana Kaczka Confit, oraz Makaron z kukurydzą, wolno gotowanymi pomidorami i czosnkiem Confit.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Doprawić każdą kaczkę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Używając noża, szpikulca lub ostrego widelca, ukłuj skórę każdego ptaka 20 do 30 razy, uważając, aby nie pozwolić, aby nóż przebił ciało (pomocne jest trzymanie noża prawie równolegle do kaczki, a następnie wsunięcie go). Stuff każdą jamę z 1 szyi; 1/2 tymianku i czosnku; 8 połówki szalotki; i 1/4 kopru włoskiego. Używając Sznurka kuchennego, luźno związać nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Przenieść kaczki, boki piersi do góry, do stojaka ustawionego w dużej patelni do pieczenia. Przykryć luźno folią i piec 15 minut. Zmniejszyć ogień do 149° i kontynuować pieczenie, fastrygowanie co 30 minut i odtłuszczanie tłuszczu z soków z patelni od czasu do czasu, 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Zdjąć folię z kaczek. Pozostały Koper wymieszać z sokami na patelni i smażyć 30 minut dłużej. Oliwki wymieszaj z sokami na patelni i piecz, aż skóra kaczki będzie ciemnozłota i chrupiąca, a mięso będzie miękkie, o 30 minut więcej (łączny czas pieczenia: około 4 i 1/4 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przenieść kaczki do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Wyjmij stelaż z patelni do pieczenia. Łyżką szczelinową wyjąć koper włoski i oliwki z soków z patelni i wstawić do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać soki z patelni do miary szklanej 1-litrowej. Odtłuścić tłuszcz z góry i zarezerwować do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Do kopru włoskiego i oliwek w blenderze dodajemy soki, skórkę z cytryny i sok. Przecier, aż będzie gładki. Smak i dodać sól i pieprz oraz dodatkowy sok z cytryny w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wyjąć warzywa confit z ubytków i pokroić kaczki. Ułóż mięso i warzywa na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
KaczkiKaczki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
10
Udekoruj posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
11
Podawaj sos obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn