Kaczka faszerowana wątróbką drobiową, kandyzowaną pomarańczą i gruszkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kaczkę nadziewaną wątróbką z kurczaka, kandyzowaną pomarańczą i gruszkami. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 90g białka, 285g tłuszczu, oraz w sumie 3475 kalorii. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 67% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, pomarańcze, gruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 88%. Podobne przepisy to Kaczka faszerowana wątróbką drobiową, kandyzowaną pomarańczą i gruszkami, Grzybowe Risotto Nadziewane wątróbką z kaczki, drobną zielenią i białymi truflami, oraz Parfait Z Czernicy I Wątróbki Drobiowej.
Instrukcje
1
Połącz cukier i 2 2/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj plasterki pomarańczy i gotuj delikatnie, aż skórki pomarańczowe będą prawie przezroczyste, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Pomarańczowy
3
Drenaż.
4
Umieść plasterki pomarańczy na stojaku ustawionym nad płytą i odstaw kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
5
Pokroić plastry w 1/2-calową kostkę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
6
Rozgrzać 4 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj wątróbki z kurczaka, szałwia, i czosnek; smażyć, aż wątróbki są rumiane, ale nadal lekko różowy wewnątrz, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka Drobiowa
Czosnek
Szałwia Lekarska
8
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
9
Pokrój wątróbki z kurczaka w kostkę 1/2 cala; powrót do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka Drobiowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Wymieszać z gruszkami i pokrojonymi w kostkę kandyzowanymi pomarańczami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Farsz
Pomarańczowy
Gruszka
11
Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj wino w małym rondlu przez 3 minuty, aby alkohol mógł się ugotować; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Alkohol
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
12
Kaczkę posypać solą i pieprzem. Wypełnić ubytki nadzieniem z wątroby, dzieląc równo. Szczelne otwory wnękowe z małymi metalowymi szpikulcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Farsz
Wątroba
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Metalowe
13
Kaczki układamy na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
14
Umyć kaczki z pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Olej Do Smażenia
15
Posypać solą i pieprzem. Pieczone kaczki 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kaczki
16
Wlać wino do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
17
Kaczki z miodem. Kontynuuj pieczenie, aż kaczki zostaną ugotowane, a soki wyjdą, gdy najgrubsza część uda zostanie przekłuta widelcem, o 1 godzinę 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Miód
18
Przenieść kaczki na talerz. Łyżka tłuszczu z wierzchu soków patelni i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
19
Wlać soki z patelni do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem.