Kacze ciasto jajeczne z rozmarynem
Kacze ciasto jajeczne z rozmarynem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 15g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 158 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka cukru, tłuszczu z kaczki, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kacze ciasto jajeczne z rozmarynem, Kaczka rozmarynowa z morelami, oraz Kaczka z suszonymi wiśniami i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Posmaruj 9-calową patelnię bochenkową masłem.
Jajka z kaczki rozbijamy do dużej miski, dodajemy cukier i ubijamy trzepaczką, aż będą dobrze połączone i lekko spienione.
Skropić olejem i tłuszczem kaczki mieszając mieszaninę. Gdy tłuszcz jest dobrze wkomponowany w mieszaninę, posypać rozmaryn na wierzchu.
W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Za pomocą trzepaczki wymieszać mąkę z mieszaniną tłuszczu jajecznego do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 50 minut. Włóż wykałaczkę do środka ciasta, a jeśli wyjdzie czysty, ciasto jest gotowe. Jeśli nie, piec przez kolejne 10 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku chłodzącym przez 5 minut, a następnie przekręć na stojaku. Pokroić i zjeść na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Wydrukowano za zgodą Duck, Duck, Goose: Recipes and Techniques for Cooking Duck and Geese, both Wild and Domesticated by Hank Shaw. Copyright © 2013 by Hank Shaw; photographs copyright © 2013 by Holly A. Heyser. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Hank Shaw jest autorem książki Hunt, Gather, Cook i bloga Hunter Angler Gardener Cook, która zdobyła nagrodę Jamesa Bearda dla najlepszego bloga w 2013 roku oraz Nagrodę IACP Best Food Blog award w 2010 i 2011 roku
Shaw pojawił się na Travel Channel ' s Bizarre Foods, a jego prace pojawiły się w Food & Wine, Organic Gardening, Field & Stream i The Art of Eating, a także w magazynach myśliwskich i konserwatorskich, takich jak Delta Waterfowl, California Waterfowl Magazine i Pheasants Forever. Mieszka w Sacramento w Kalifornii. Dowiedz się więcej na www.honest-food.net.