Kabobs z kurczaka w glazurze śliwkowej
Kabobs z kurczaka w glazurze śliwkowej zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 867 kalorii. Za 3,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Mieszanka sosu sojowego, powideł śliwkowych, skrobi kukurydzianej i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 59%. Kabobs z kurczaka w glazurze morelowej, kebab z kurczaka w glazurze miodowej i kebab z kurczaka w glazurze klonowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu połącz pierwsze pięć składników; podgrzewać na małym ogniu, aż dżem się rozpuści. Zarezerwuj połowę mieszanki śliwkowej; zamrażać.
Wlej połowę pozostałej mieszanki śliwek do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Do innej dużej, zamykanej plastikowej torby dodaj drugą połowę mieszanki śliwek.
Dodaj ananasa i zielony pieprz. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; oba worki przechowuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Umieść skrobię kukurydzianą w małym rondlu; Stopniowo dodawaj zarezerwowaną mieszaninę śliwek do rondla. Mieszaj, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia.
Zdejmij z ognia; odłożyć na bok.
Odcedź i wylej marynatę z kurczaka i warzyw. Na 12 metalowych lub namoczonych drewnianych patyczków nadziewamy na przemian kurczaka, ananasa i zieloną paprykę.
Umieść szaszłyki na patelni do brojlerów 3-4 cale od ognia. Smaż przez 1-2 minuty z każdej strony. Polać polewą śliwkową. Piec 4-6 minut dłużej lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne, często obracając i polewając.
Podawać z ryżem z pozostałą glazurą.