Jęczmień, kalafior i zioła z Burratą

Jęczmień, kalafior i zioła z Burratą
Jęczmień, kalafior i zioła z Burratą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz crème fraîche, ocet winny, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kalafior Carbonara z Burratą, Gulasz z ziołami i jęczmieniem, oraz Kremowe kalafiorowe pesto z Burratą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. ugotuj jęczmień w dużej ilości wrzącej osolonej wody do miękkości, 15-20 minut dla perły, 35-40 dla łuskanego orhull-less.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Odcedzić i rozłożyć na arkuszu rimmedbaking; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Tymczasem bułkę tartą wymieszać z 1 łyżką oleju na innej blasze do pieczenia; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec, podrzucając raz, untilgolden brown, 10-12 minut; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Mleko zagotować na wolnym ogniu na średnim ogniu; przyprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
SólSól
6
Dodać kalafior i gotować untiljust zmięknie, o 3 protokół; dobrze odcedzić.Mleko należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
MlekoMleko
7
W misce wrzucić kalafior, jęczmień, bułkę tartą,szalotkę, serca selera, liście selera,pietruszkę, łodygi pietruszki, skórkę z cytryny, lemonjuice i ocet; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
Liście SeleraLiście Selera
Bułka TartaBułka Tarta
KalafiorKalafior
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
JęczmieńJęczmień
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wymieszać burratę z crème fraîche w misce amedium; doprawić solą. Podziel mieszankę burrata między talerze, skropić oliwą, a top z sałatką jęczmienną; doprawić przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
BurrataBurrata
JęczmieńJęczmień
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
DO przodu: jęczmień można ugotować 1 dzień; przykryć i schłodzić. Bułkę tartą można piec 1 dzień wcześniej; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijęczmień perłowy, łuskany lub łuskanyjęczmień perłowy, łuskany lub łuskany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobna świeża bułka tartadrobna świeża bułka tarta2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany kalafiordrobno posiekany kalafior1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane serduszka selera, plus 1/4 szklanki drobno posiekanych liścidrobno posiekane serduszka selera, plus 1/4 szklanki drobno posiekanych liści1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)crème fraîchecrème fraîche596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus 1/4 szklanki drobno posiekanej świeżej pietruszki z płaskim liściemdrobno posiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus 1/4 szklanki drobno posiekanej świeżej pietruszki z płaskim liściem227Orzechy dowolne (posiekane)burrata lub świeża mozzarella, rozdartaburrata lub świeża mozzarella, rozdarta4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGrubo zmielony czarny pieprzGrubo zmielony czarny pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1(może być lub przeglądać)drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawki1małeszalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Ocet szampański lub ocet z białego winaOcet szampański lub ocet z białego wina4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn